Ημέρα Αθλητικών Δραστηριοτήτων

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Τρίτη 6-10-2015 πραγματοποιήθηκαν στο 20 ΓΕΛ Βέροιας εκδηλώσεις με αφορμή την ημέρα του αθλητισμού, που αυτή τη χρονιά είναι αφιερωμένη στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Στο Α? μέρος της εκδήλωσης ο σύλλογος των Καθηγητών και η Διεύθυνση του σχολείου επιβράβευσαν προσφέροντας αναμνηστικά και λουλούδια την Πρωταθλήτρια Ελλάδος  στο έπταθλο, Σοφίας Υφαντίδου, μαθήτριας του σχολείου μας και του προπονητή της, Κυριάκου Μηνά. Η Σοφία, μεταξύ άλλων,  έχει σημειώσει την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως στο άθλημα του ακοντισμού στο έπταθλο.

Ακολούθησαν ομιλίες της αθλήτριας και του προπονητή της, καθώς και συζήτηση με τους μαθητές. Η βράβευση πλαισιώθηκε από δυο βίντεο για την αθλητική διαδρομή των προσκεκλημένων.

Στο Β? μέρος η μαθήτρια του σχολείου μας Γαλανίδου Σοφία παρουσίασε τα Ολυμπιακά αθλήματα και τόνισε τη σημασία των ιδεωδών του αθλητισμού.

Προβλήθηκαν επιπλέον τέσσερις βιντεοπαρουσιάσεις με θέματα : α) Ολυμπιακά αθλήματα στην Αρχαία Ελλάδα, β) την έναρξη των Παραολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου 2012, γ) ένα απόσπασμα ταινίας μικρού μήκους για αθλητή των Παραολυμπιακών αγώνων και δ) απόσπασμα από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004.

Στη συνέχεια, στο Γ? μέρος, ακολούθησαν Αθλοπαιδιές . Αρχικά με τη συμμετοχή 40 μαθητών, αγοριών και κοριτσιών, σε 6 ομάδες, πραγματοποιήθηκαν αγώνες βόλεϊ με νικήτρια την ομάδα των κοριτσιών («Απολλώνιες») έναντι των αγοριών («Δίας»).

Έπειτα ακολούθησε αγώνας ποδοσφαίρου 5×5 με συμμετοχή 30 μαθητών και με νικήτρια την ομάδα μαθητών από όλες τις τάξεις.

Τέλος, έγινε αγώνας μπάσκετ αγοριών με τη συμμετοχή 16 ατόμων και με νικητή την ομάδα της Α? Λυκείου.

Οι διαιτησίες έγιναν από μαθητές.

Στις 13:00 έληξε το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με άξονα τα «Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Συμμετείχαν 90 μαθητές και μαθήτριες ως παίκτες και διαιτητές και τη διοργάνωση είχε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Τυφλίδης Αναστάσιος.