Προκριματικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολείου μας ο Προκριματικός Διαγωνισμός του First Lego League.

Κάθε χρόνο ο FIRST? LEGO? League δημοσιεύει μια πρόκληση, που είναι βασισμένη σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα. Κάθε Πρόκληση έχει τρία μέρη: το Robot Game, το Project και τα Core Values. Ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, συμμετέχουν στην Πρόκληση προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ για να σκοράρουν πόντους στην θεματική πίστα (Robot Game), προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει (Project) λειτουργώντας πάντα με τις θεμελιώδης αξίες (Core Values).

Το FIRST? LEGO? LEAGUE προκαλεί τα παιδιά να σκέφτονται σαν επιστήμονες και σαν μηχανικοί. Κατά την διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν έναν πραγματικό πρόβλημα στη διαδικασία του Project. Θα χτίσουν, θα τεστάρουν και θα προγραμματίσουν έναν αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας το κιτ LEGO? MINDSTORMS? για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και την διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια και να ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενoύς άμιλλας.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Βέροιας κ. Κορδονίδου Ελισάβετ και τους συμμετέχοντες υποδέχθηκε επίσης στη Βέροια η  Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Σουμελίδου Μαρία.

Σε ένα ενθουσιώδες κι εορταστικό κλίμα οι 18 ομάδες από την Ημαθία αλλά και μία ομάδα από την Κοζάνη παρουσίασαν τις κατασκευές τους, τα ρομπότ τους, διαγωνίστηκαν στο robot game και χάρηκαν με την ψυχή τους!

Πολλά συγχαρητήρια και στην ομάδα του σχολείου μας που συμμετείχε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό κι απέσπασε πολύ καλές κριτικές!