Ημερίδα του Δικτύου «Φίλοι του Λόγου και των Μνημείων»

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 το Λύκειό μας πήρε μέρος στην Ημερίδα του Δικτύου «Φίλοι του Λόγου και των Μνημείων» με θέμα την παρουσίαση Δράσεων του Δικτύου, η οποία  φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών.

Το Δίκτυο συστάθηκε από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων κ. Περπερίδη Παύλο σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας με σκοπό μεταξύ άλλων τη σύνδεση μουσείου –σχολείου και τη δημιουργία πρωτότυπων διαθεματικών δράσεων, οι οποίες συνδέουν τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων με εκθέματα από τους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δικτύου οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β4 με την καθοδήγηση της φιλολόγου Τίκα Χρυσούλας υλοποίησαν εκπαιδευτική δράση, η οποία αφορά την ενδυμασία και μόδα κατά την αρχαιότητα με τίτλο «Στο βεστιάριο της Ερατονίκης και του Ιππάρχου».

Τις εργασίες παρουσίασαν στην Ημερίδα οι μαθήτριες Σεϊτανίδου Βάγια, Στεφανίδου Ελευθερία και Τολίκα Νικολέτα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος που εργάστηκαν καταθέτοντας πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες ιδέες.