Εκδήλωση στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας για τη συνάντηση των ομάδων που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League 2019

Την Κυριακή 27  Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του σχολείου μας εκδήλωση γνωριμίας των ομάδων που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος S.T.E.A.M. yourself.

Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST? (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO?και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

To 2013 – 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διεξήχθη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Βουλγαρία.

Στις 3 Μαρτίου 2019 πρόκειται να διεξαχθεί ο προκριματικός της Ημαθίας στον χώρο του σχολείου μας.

Στο Διαγωνισμό συμμετέχει και το 2ο ΓΕΛ Βέροιας με μια ομάδα παιδιών της Α΄Λυκείου, τη RoboTeam!

Ευχηθείτε μας καλή τύχη!