ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ στον ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ


Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η Α’ Λυκείου του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξαιρετική παρουσίαση του κ. Γιώργου Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ ,ειδικού σε θέματα αντιμετώπισης προβλημάτων στον Κυβερνοχώρο.

Ο κ. Παπαπροδρόμου γεννήθηκε στις 08-11-1965 στα Γιαννιτσά Πέλλας. Κατετάγη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984. Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε πολυάριθμες αλλά και ειδικές υπηρεσίες
κυρίως της Βορείου Ελλάδος (Αθήνα, Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Λήμνος, Πέλλα). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης έχει την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου, έχοντας υπηρετήσει στο Τμήμα Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας αλλά παράλληλα υπήρξε ιδρυτής (01-10-2002) και του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα (ΥΕΕΒΕ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Βουλγαρικά, Ιταλικά.
Από 27-05-2016 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, προερχόμενος από τη θέση του Διευθυντή της νέο-ιδρυθείσας στις 01-09-2015 Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (12ης Εκπαιδευτικής Σειράς) καθώς επίσης και διαδικτυακός σπουδαστής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (7ης Εκπαιδευτικής Σειράς).
Έχει εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων, στην Οργάνωση και Διοίκηση και στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής κι επικοινωνιών (ΤΠΕ) , σε θέματα Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εγκληματολογικά, Ριζοσπαστικοποίησης, Πολιτικής Προστασίας και θέματα ΟΚΑΝΑ.
Παράλληλα έχει διδάξει μαθήματα σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε διάφορες σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τα 1ο και 2ο ΓΕΛ Βέροιας.