Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας 2023

Την Παρασκευή 24/3/2023 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, η οποία διοργανώνεται για έκτη χρονιά, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από τα Λύκεια του Δήμου Βέροιας.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες της Β’ τάξης Αθανασιάδου Ευθαλία, Μιζαντζίδου Θεοδώρα και Τολίκα Νικολέτα, οι οποίες ανέπτυξαν σκέψεις και προβληματισμούς αναφορικά με την καθημερινότητα που βιώνουν στην πόλη τους, τόσο οι ίδιες όσο και οι συμπολίτες τους, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για τα κακώς κείμενα.

Η εικόνα της πόλης, η έλλειψη χώρων πρασίνου, οι φθορές σε δημόσια κτήρια, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η δυσκολία μετακίνησης των ΑμεΑ, η απουσία ποδηλατοδρόμων και τα αδέσποτα ζώα ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των μαθητικών εισηγήσεων, για τα οποία ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις.

Επίσης η Γεωργία Μπατσαρά (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού), ο Αλέξανδρος Τσαχουρίδης (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων), ο Καλλίστρατος Γρηγοριάδης (Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), ο Λάζαρος Ασλανίδης (Αντιδήμαρχος Τουρισμού) και η Συρμούλα Τζήμα (Αντιδήμαρχος Παιδείας) εξειδίκευσαν τις απαντήσεις του Δημάρχου ως αρμόδιοι στον τομέα τους.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν επίσης ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Αλατζόγλου, ο Σύμβουλος Φιλολόγων Παύλος Περπερίδης και ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης, εμπνευστής του θεσμού των  Εφήβων Δημοτικών Συμβούλων.

Σε μια εποχή που οι έφηβοι και οι νέοι γενικότερα κατηγορούνται για αδιαφορία και αποχή από το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος-με την ευρύτερη έννοια του όρου-που άρθρωσαν οι μαθήτριες του Λυκείου μας μόνο ελπιδοφόρος μπορεί να είναι.

Στην προσπάθειά τους πρόσφεραν αμέριστη βοήθεια οι φιλόλογοι Παπαδοπούλου Αναστασία και Τίκα Χρυσούλα.