Γνωρίζω την πόλη μου περπατώντας

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 το Λύκειό μας ολοκλήρωσε τον κύκλο των περιπατητικών διαδρομών στην πόλη, που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου περπατώντας» υπό την εποπτεία του κ. Γιάννη Βαλαχή.

Ο εκπαιδευτικός και λαογράφος κ. Μάκης Δημητράκης με πολύ μεράκι και αγάπη ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Γ2, Γ4 και Β3 σε  παραδοσιακές γειτονιές και σημαντικά μνημεία του τόπου μας, τα οποία μαρτυρούν την αλληλεπίδραση λαών και πολιτισμών ανά τους αιώνες.

Με αφετηρία το Δημαρχείο και επόμενο σταθμό την εκκλησία της Αναστάσεως του Χριστού τα παιδιά περιηγήθηκαν στις συνοικίες της Μακαριώτισσας και της Κυριώτισσας,  όπου θαύμασαν την μακεδονική αρχιτεκτονική των σπιτιών και γνώρισαν μερικές από τις εκκλησίες της «μικρής Ιερουσαλήμ», όπως αποκαλείται η Βέροια. Στη συνέχεια περνώντας από τα δίδυμα οθωμανικά Λουτρά κατευθύνθηκαν προς την εβραϊκή Συναγωγή κάνοντας ενδιάμεση στάση στην παλαιά Μητρόπολη με τη μακραίωνη ιστορία. Τελευταίοι σταθμοί ήταν η πλατεία Ρακτιβάν, στην οποία δεσπόζει το παλαιό δικαστικό μέγαρο, και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, σημείο αναφοράς των Χριστιανών ανά τον κόσμο.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριες Δεδικούση Μαρία, Δελκοτζάκη Παναγιώτα, Μαλάμογλου Εύη, Μόσχου Έλενα, Μπαράκου Μαρία και Τίκα Χρυσούλα.

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους υπεύθυνους του Δήμου Βέροιας για την υλοποίηση του προγράμματος και ιδιαίτερα στον κ. Μάκη Δημητράκη για την ωραία ξενάγηση.