Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

3

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για την προβληματική χρήση του Διαδικτύου. Η ψυχολόγος Φανή Μπασιούρη και η κοινωνική λειτουργός Σέβη Γεωργιάδου της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (κέντρο πρόληψης εξαρτήσεων) ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να επισκεφτούν το σχολείο μας και να ενημερώσουν τα παιδιά για το επίκαιρο αυτό θέμα.

Αφού έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τα παιδιά για όρους όπως «εθισμός στο διαδίκτυο», «εκφοβισμός μέσω διαδικτύου- cyber bullying» και για τους κινδύνους δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα, προβλήθηκε η εγκεκριμένη από το saferinternet σχετική ταινία μικρού μήκους «tagged»,  η οποία πραγματεύεται την διασπορά ψευδών πληροφοριών μέσω κοινωνικών δικτύων και τις συνέπειές της. Ακολούθησε συζήτηση.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που ήταν η 11η Φεβρουαρίου- το σχολείο μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές ως  Πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Μαθητές του σχολείου μας επίσης συμμετείχαν με τη συγγραφή ποιημάτων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο τα οποία εστάλησαν στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 11/2/2014 στην Αθήνα.

   4