ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ 10ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας «Veria Robotics Team» που αποτελείται από τους μαθητές Μουστάκα Θωμά (Β? τάξη), Τσαναξίδη Αλέξανδρο (Α? τάξη), Φιλοσίδη Στυλιανό (Α? τάξη) και τη μαθήτρια Κετίκογλου Ελπίδα (Β? τάξη), παρουσίασε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 την εργασία της στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο διεξήχθη από 17 – 20 Απριλίου 2018 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS (Θεσσαλονίκη), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ένα  βίντεο της μαθήτριας Κετίκογλου Ελπίδας με το logo της ομάδας μπορείτε να δείτε εδώ

Ένα 3D animation της κατασκευής (δημιουργία του μαθητή Φιλοσίδη Στυλιανού) μπορείτε να δείτε εδώ

Πρόκειται για μία Εφαρμογή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα. Η εργασία παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής, καθώς επίσης και στη RoboLand, το χώρο στο ισόγειο του Συνεδριακού Κέντρου όπου όλες οι ομάδες επιδείκνυαν στο κοινό της ρομποτικές τους κατασκευές.

Η εργασία των παιδιών έλαβε πολύ θετικά σχόλια. Μάλιστα τα παιδιά έδωσαν συνέντευξη για την κατασκευή τους σε τηλεοπτικό σταθμό. Η παρουσίαση των εργασιών μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τριών διαδικτυακών καναλιών.

Για τον ιστότοπο του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής πατήστε εδώ

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Θεοδωρίδου Αλεξάνδρα (ΠΕ19)